Ett område i Skäggetorp i Linköping spärrades av efter misstankar om skottlossning. Foto: Niklas Luks

Åtal för mordförsök i Skäggetorp

Uppdaterad
Publicerad

En 22-årig Linköpingsbo åtalas nu för mordförsök. Det var 25 november 2019 som han avlossade två skott mot en annan man i stadsdelen Skäggetorp i Linköping. Den skottskadade mannen fick bland annat en livshotande inre blödning i magen.

Skjutningen ägde rum strax före klockan 17 det aktuella datumet och polisen spärrade av ett område kring Skäggetorpsgatan. En dryg vecka senare häktades den 22-åring som idag åtalas.

Livshotande skador

Enligt åtalet ska två skott ha avlossats med ett handeldvapen: ett i målsägandens knä och ett i buken. Det senare orsakade skador på tarmar, blodkärl och urinledare. Det ska ha lett till en stor, livshotande inre blödning i magen.

Linköping

Vittnen

Åklagaren menar att gärningen begicks med uppsåt och att ”endast tillfälliga omständigheter” gjorde att målsäganden inte avled.

Ett tiotal vittnen ska enligt åtalet höras under rättegången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet