Åtalas för människohandel – tvingade kvinna att tigga

Publicerad

En 45-årig man från Bulgarien åtalas vid Linköpings tingsrätt för människohandel. Mannen ska ha utnyttjat en landsmaninna och tvingat henne att tigga utanför olika butiker i Motala och Norrköping.

45-åringen ska enligt åtalet ha lurat med sig kvinnan från Bulgarien till Sverige den 27 februari i år och sagt att det fanns möjligheter till arbete här. Sedan ska mannen genom dödshot och olika typer av våld – som stryptag, hårda grepp och slag – ha tvingat henne tigga fram till 6 april då han greps av polis.

Kammaråklagare Helena Ljunggren vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet har flera vittnen som stöd i sin bevisning, samt övervakningsfilmer. Brottet människohandel kan ge många år i fängelse, men åklagaren yrkar här också på att 45-åringen ska dömas till 10 års utvisning.

45-åringen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet