Knivdrama i Valdemarsvik – försökte döda två

Uppdaterad
Publicerad

En 21-årig man åtalas vid Norrköpings tingsrätt för försök till mord i två fall. Mannen stack eller högg två andra män med kniv i samband med en festival i Valdemarsvik i somras.

De två männen fick livshotande skador av knivhuggen, enligt åtalet. Den ene mottog tre hugg eller stick i bröstkorgen. Ett stick skadade vänstra lungan så pass allvarligt att det ansågs som livshotande.

Den andre mannen stacks i buken, bröstet och vänstra armen. Hugget eller sticket i bröstet tog så illa att hjärtats vänstra nedåtstigande gren skars av. Detta ledde till en kraftig blödning som i sin tur ledde till hjärtinfarkt med akut hjärtsvikt. Utan behandling skulle han dött.

Knivskärningen skedde 6 juli i år och till att börja med misstänktes två personer för dådet. Den andre släpptes, men 21-åringen har suttit häktad sedan sommaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valdemarsvik

Mer i ämnet