Åtta bilar totalförstördes i en garagebrand i Motala Foto: Jeppe Gustafsson

Åtta bilar totalförstörda efter brand

Uppdaterad
Publicerad

Vid 05.30-tiden larmades polisen till en brand i Råssnäs i Motala. En garagelänga med totalt tjugo garageportar har påverkats och tio av dem har brunnit ned. Åtta bilar är totalförstörda och flera andra bilar är rökskadade.

Räddningstjänsten uppmanar människor som bor i området och känner av röken att stänga fönster, dörrar och ventilation.Polisen rubricerar branden som mordbrand.

– Det är på grund av det höga värdet som är förstört, säger Björn Öberg, presstalesperson, polisregion Öst.

Det är oklart hur branden startade och i nuläget finns ingen misstänkt. När den tekniska undersökningen kommer kunna påbörjas är ännu oklart.

– Det är väldigt svårt att säga, men när det har svalat. Det är tveksamt om det blir idag, det blir förmodligen imorgon, säger Björn Öberg.

Undersökning av skadorna

Under dagen kommer en restvärdesledare undersöka hur omfattande skadorna är.

– Det kommer att göras en bedömning för att se om det går att rädda bilarna och om fastigheten kan räddas, säger Anders Finn, inre befäl, räddningstjänsten Östra Götaland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.