Släckenheter från räddningstjänst i Kisa, Rimforsa och Horn bekämpade branden i flerfamiljshuset i Kisa. Rökutvecklingen var kraftig. Foto: Foto: Per Svensson Borrud

Åtta till sjukhus efter brand i Kisa – en allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

Åtta personer varav fyra barn mellan ett och sex år gamla, fick föras till sjukhus i samband med en brand i ett flerfamiljshus i Kisa i Kinda kommun under natten mot söndag. En person är allvarligt skadad.

De sju personerna som misstänktes ha andats in rök, kunde lämna sjukhuset under tidiga morgonen, berättar akuten på Universitetssjukhuset. Den allvarligt skadade är en 88-årig kvinna vars tillstånd är stabilt. Hon stannar kvar på sjukhuset för observation.

Kylskåp bakom branden

Larmet kom strax efter klockan 02 på natten. Vid 03.50 var branden släckt och Räddningstjänsten kunde  lämna platsen.

– Det varit kraftig rökutveckling och svårt att få grepp om var branden startat, men det är troligen ett kylskåp som är brandorsaken, säger Morgan Wass, vakthavande befäl på räddningstjänsten, till Corren.

Räddningstjänsten har spärrat av åt polisen. Även fastighetsrepresentant, restvärdesledare och saneringsbolag finns på platsen. Några av lägenheterna säger de kommer att kunna användas redan imorgon måndag.

Räddningstjänst från Kisa, Rimforsa och Horn med 13 brandmän i sex stycken släckenheter, tre ambulanser samt flera polisbilar, deltog i insatsen mot branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.