Åtvidabergs kommun varnar för falskspolare

Uppdaterad
Publicerad
Bedrägeriförsöken i Åtvidaberg fortsätter. Den senaste tiden har ett tiotal personer hört av sig till Åtvidabergs Vatten efter att de ska ha blivit kontaktade av en person som erbjuder till exempel spolning av ledningsnätet.

– Senast nu i veckan har några personer hört av sig och undrat om erbjudandena som nämns stämmer, säger Helén Stenberg kommunikationsansvarig på Åtvidabergs Vatten.

Kommunen har gått ut och varnat invånarna då erbjudandena är falska.

– Det är alltså någon som ringer till fastighetsägare och presenterar sig vara från en firma där man erbjuder spolning av ledningsnätet och lite andra tjänster, säger Helén Stenberg.

– I samtalen erbjuds tjänster i samband med Åtvidabergs Vatten, vilket vi inte står bakom, vi varken erbjuder eller säljer sådana tjänster, säger Johan Gustafsson, VD för Åtvidabergs Vatten.

Enligt tips till SVT Nyheter Öst från boende i Linköpings kommun så har personer där också kontaktats och erbjudits spolningstjänster.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Åtvidaberg

Mer i ämnet