Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lovisa Gustafsson, anfallare i IFK Norrköping har märkt av det ökade intresset. Foto: SVT

Avgörandet närmar sig – IFK:s damer på väg mot högsta serien

Uppdaterad
Publicerad

Med bara tre matcher kvar har IFK Norrköpings damlag chans på uppflyttning till den högsta serien. Intresset har också bara fortsatt att öka i takt med de sportsliga framgångarna.

I nuläget befinner sig laget på en tredjeplats, vilket betyder chans att ta sig upp till högsta serien, Damallsvenskan, genom ett kval. Går allt vägen kan de även hamna högre upp i tabellen och gå direkt upp.

– Jag visste att vi hade ett bra lag, men jag trodde inte att vi skulle vara där vi är just nu, säger anfallaren Lovisa Gustafsson.

IFK Norrköping

Allt mer intresse

Intresset för laget har också ökat väldigt mycket den senaste tiden. Även klubben själva jobbar nu mer med att marknadsföra och att lyfta fram damerna.

– Det har gått från rätt så lite fokus på det till ett mycket större fokus. På den här resan har vi börjat använda sociala medier och att kommunicera ut damerna framgång på ett helt annat sett, säger Jenny Nilsson, evenemangsansvarig IFK dam.

IFK Norrköpings damer möter Jitex hemma på lördag klockan 15:00.

Se klippet längst upp för att höra vad Lovisa Gustafsson bland annat tycker om chanserna till uppflyttning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

IFK Norrköping

Mer i ämnet