Ett område kring Campus Valla på Linköpings universitet har spärrats av. Foto: John Senewiratne/SVT

Linköpings universitet spärrades av efter misstänkt föremål

Publicerad

Polisen spärrade av ett område kring universitetet på Vallaområdet i Linköping på torsdagseftermiddagen sedan ett misstänkt föremål hittats. Föremålet visade sig vara dioder som av misstag slängts i brevlådan. Avspärrningarna hävdes vid 14-tiden.

Det var klockan 11.44 som polisen fick information om ett föremål som hittats vid universitetet. Delar av universitet, däribland huvudbyggnaden, samt delar av C-huset utrymdes vid lunchtid.

– Universitetet har precis samlat sin krisledningsgrupp. Vi återkommer om vilka beslut som fattas, sa kommunikationsdirektör Mariethe Larsson strax efter att polisen spärrade av området.

Föremålet visade sig vara ofarligt. Enligt polisen rörde det sig ett stort antal dioder som upptäcktes  i en brevlåda. Polisen kontaktades av en person som uppgav att han slängt dioderna i vad han trodde var en papperskorg.

Dioder i postlåda

Nationella bombskyddet kallades till platsen och i över en timme var delar av universitetet avspärrat. Vid 14-tiden hävdes avspärrningarna sedan föremålet alltså visade sig vara ofarligt.

– Vi har personal från säkerhetsavdelning som arbetar nära polisen på plats för att hålla oss uppdaterade om händelserna, säger Kent Waltersson, universitetsdirektör.

Han berättar vidare att lärosätet inte har något hot riktat mot sig.

– Men vi ser naturligtvis allvarligt på att ett misstänkt föremål hittas i en brevlåda.

Senast i augusti utrymdes campusområdet i Linköping efter ett riktat hot mot universitetet. Då greps en man i 25-årsåldern sedan han poserat med vapen i sociala medier.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet