Foto: Niklas Luks

Man allvarligt skadad – polisen utreder mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har spärrat av delar av centrala Norrköping efter att en person ska ha hittats allvarligt skadad. En förundersökning om försök till mord är inledd.

– Vi är på plats och har en insats i centrala Norrköping, säger Erik Terneborn, presstalesperson vid polisen.

Vid 16.30 tiden larmades polisen till Drottninggatan med anledning av ett bråk. En person ska ha hittats skadad på Drottninggatan, i höjd med Stadsbiblioteket och denne fördes med ambulans till sjukhus.

– Jag vet inte vad det handlar om för skador, säger Erik Terneborn och tillägger att han inte fått några indikationer på att det ska ha varit skottlossning.

Enligt polisen ska den skadade personen vara en man i 30-årsåldern. Mannen är enligt polisen allvarligt skadad och vårdas på sjukhus för sina skador. Region Östergötland uppger att han opererades akut vid ankomst till sjukhuset.

Person greps i närheten

En person, en man i 30-årsåldern har gripits i närheten av platsen och polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

– Det är oklart vad det är som har hänt på platsen. Brottsplatsen är avspärrad och det har inträffat centralt under en tid när många människor rört sig i området. Så vi är kvar på platsen och pratar med vittnen, säger Erik Terneborn.

Den gripne mannen är misstänkt för försök till mord.

Foto: Niklas Luks

Vid 19.20 är avspärrningarna utanför Stadsbiblioteket fortfarande kvar, uppger polisen.

– Det beror på hur lång tid den tekniska undersökningen på platsen tar, säger Erik Terneborn.

Många personer i området vid tidpunkten för dådet

– Vi har hört en hel del personer i området och det borde finnas goda möjligheter att någon har sett hela eller delar av händelsen. Vi har pratat med flera vittnen på plats, säger Erik Terneborn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.