Kondis med kultur fick Winnerbäcks nya pris

Uppdaterad
Publicerad

I dag delades Lars Winnerbäcks egna pris, Nyponet, ut för första gången i Linköping.

Det blev Babettes Kafferi som fick ta emot en prissumma på 100.000 kronor. Babettes Kafferi drivs Christina Eveborn, Lydia Halldorf och Erika Wessbo som ville skapa en plats där mat, fika, konst och musik kan smälta samman.

Kondis och kultur

”Det är vår vision att Babettes ska rymma allt detta och bidra med skönhet, öppenhet och kreativitet till vår stad” , skriver pristagarna på sin hemsida.

Tillsammans har de olika bakgrund, både inom konditori- och kulturvärlden.

– Det känns fantastiskt bra, hedrande och som en otrolig uppmuntran, säger Christina Eveborn efter prisutdelningen.

Lars Winnerbäck själv tycker att pristagarna har gjort ett fantastiskt jobb.

– De har hållit på i fem år med en verksamhet som inte är helt lätt att få att rulla. För det här priset känns de som den perfekta pristagaren. Det är både musik, litteratur och konst på samma ställe. Det är väldigt ambitöst, säger han.

– Att lyfta upp den kultur vi gör men också den plats vi har blivit känns stort. Vi är inte bara ett litet kafé som försökte i några år, säger Lydia Haldorf.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.