Mordmisstänkta bröder går fria

Uppdaterad
Publicerad

Båda de bröder som misstänktes för mord frikänns idag av Göta hovrätt.

– Det handlar om en bevisvärderingsfråga. Vi kan inte döma mannen utifrån det han själv har berättat, att han har skjutit två skott i luften. Det finns fler alternativa händelseförlopp, andra kan ha haft pistolen, säger Charlotta Riberdahl, lagman vid Göta hovrätt.

Vidare säger hon till SVT Nyheter Öst att man därför inte kom in på nödvärnsfrågan som varit en central del i rättegången.

Skottdramat i Norrköping

Hovrätten menar att det inte är helt klarlagt att skott som 36-åringen sköt faktiskt träffade de personer som dog. När det gäller den yngre misstänkte brodern ändrar inte hovrätten någonting i tingsrättens dom. I Norrköpings tingsrätt dömdes den ena mannen till 12 års fängelse för dråp. Hans yngre bror släpptes av tingsrätten.

Det var i april förra året vid ett stort slagsmål i stadsdelen Hageby i Norrköping som två bröder sköts till döds. Misstänkta var två bröder från en annan familj. Bråket hade sin grund i en konflikt mellan de två familjerna.

I det tumultartade bråk som uppstod deltog ett 30-tal personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottdramat i Norrköping

Mer i ämnet