Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kristoffer Kenell arbetar som bärgare och upplever ofta att trafikanter borde ta det lugnare när de passerar bärgnings- eller olycksplatser. Foto: Jonathan Engberg/SVT

Bärgare: ”Folk kör nära och väldigt fort”

Uppdaterad
Publicerad

Igår, måndag, inträffade en dödsolycka på E4 utanför Norrköping. Och det är just vid de större och hårdast trafikerade vägarna som de som måste arbeta där känner mest oro.

SVT Nyheter Öst begav sig till riksväg 50 för att prata med en bärgare om hur han känner för att jobba med trafiken tätt inpå.

– Det är utsatt, folk kör nära och väldigt fort, säger bärgaren Kristoffer Kenell.

Hör honom beskriva situationen mer ingående i videon ovan.

Han berättar att de jobbar med säkerheten så här:

– Vid en olycka eller bärgning sätter vi alltid upp varningsskyltar några hundra meter innan. Så att man ska hinna anpassa hastigheten. Ta det lugnt och läs av läget! Är det rött ljus eller kryss ska man stanna och invänta tecken. Är det gult ljus eller man blir framvinkad, ska man ta det försiktigt förbi olycksplatsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.