Nationaldagsfirande i Gamla Linköping 2018. Foto: Veronica Gardell, SVT. Arkivbild.

Bättre turism än väntat i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Trots coronapandemin har turistsäsongen hittills varit bättre än väntat i Linköpings kommun. Hotellnäringen uppger i ett pressmeddelande från kommunen att det fortfarande är ”dåligt, men betydligt bättre än vad det kunnat vara”.

De utländska turisterna har uteblivit, men de inhemska turisterna har i stället ökat. Det som lockat flest är utomhusaktiviteter som Gamla Linköping samt vandring och cykling utmed Göta kanal.

Tuff vår för hotellen

– Vecka 29 och 30 har det tagit bra fart. Men de är också de veckorna som traditionellt är sommarsäsongens starkaste veckor, förklarar Jörgen Nilsson, affärsutvecklingschef och ansvarig för besöksnäringsfrågor på Visit Linköping,  i pressmeddelandet.

Linköping

Han hoppas på fler tyska besökare nu när de fått ok för att resa till Sverige. Hotell- och andra boendeanläggningar har haft en tuff vår och menar att det fortfarande inte är riktigt bra, men ändå positivare än vad de befarade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet