• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kungshult i Eslövs kommun, Skåne län. Det brinner i en lantbruksfastighet där det lagras gödningsmedel. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Malmöhus. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här sätter Glada Bonden upp skylten på Boxholms mejeri Foto: Christian Wallertz

Beskedet: Arla kommer överklaga domstolens beslut

Uppdaterad
Publicerad

Turerna kring Arlas begäran om kvarstad för mejeriet i Boxholm ser ut att rulla vidare. Idag kom Linköpings tingsrätts slutliga besked i frågan.

”Arla Foods AB:s ansökan om kvarstad och förbudsförordnande vid vite lämnas utan bifall”, skriver tingsrätten i beslutet.

Bolaget bakom Glada Bonden, ÖMF Invest AB, som köpt mejeriet av Boxholms kommun ska Arla ersätta med 16 195 kronor för rättegångskostnader, enligt tingsrättens beslut. ÖMF Invest AB hade yrkat på 52 195 kronor exkl moms i ersättning.

”Vi har mottagit tingsrättens beslut. Vi håller inte med i deras bedömning och kommer att överklaga”, skriver Sandra Eriksson, pressekreterare hos Arla, i en mejlkommentar till SVT Nyheter Öst.

Linköpings tingsrätt beslutade om kvarstad för mejeriet i Boxholm den 6 november efter en begäran från Arla. Ett beslut som sedan upphävdes  av tingsrätten några veckor senare.

Arlas överklagan till Göta hovrätt ska ha kommit in till tingsrätten senast den 28 december.

Läs mer här om nedläggningen och försäljningen av mejeriet i Boxholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nedläggningen av Boxholms ost

Mer i ämnet