Polis vid gården utanför Mantorp där två personer misstänks ha mördats. Foto: Jeppe Gustafsson

Beslagtagen bil är senaste spåret efter dubbelmordet

Uppdaterad
Publicerad
Vid fyratiden i morse beslagtogs en personbil några mil från den gård i Mjölby där två personer hittades döda igår kväll. Samtidigt har polisen hållit flera förhör och fortsatt spårning med hund.

Ett antal polispatruller har jobbat intensivt under natten med flera förhör och att leta spår efter det misstänkta dubbelmordet på en gård utanför Mantorp i Mjölby kommun. Polisen har i nuläget ingen frihetsberövad eller misstänkt.

LÄS MER: Misstänkt dubbelmord kan vara rånmord

– Vi har ett fordon som tagits i beslag på en mindre ort i Mjölby kommun vid fyratiden i morse. Det är föremål i bilen som har fångat vårt intresse, säger Fredrik Kliman, presstalesperson vid polisen i Östergötland.

Under natten har polisen fortsatt att leta spår med hund i området kring fastigheten. Foto: Jeppe Gustafsson

Polisen har identifierat ägaren till bilen, men ännu inte lokaliserat personen. Hur viktig bilen är i utredningen är för tidigt att säga.

– Det får närmare undersökningar av bilen och personer kopplade den visa. Så här tidigt i en mordutredning måste vi arbeta väldigt brett, säger Fredrik Kliman.

Rättsmedicinsk undersökning

Kropparna efter de avlidna har under natten fraktats bort för att genomgå rättsmedicinsk undersökning. Polisen har konstaterat att de utsatts för våld.

– Vi har preliminära uppgifter om hur det har gått till, men de behöver undersökas av rättsläkare, säger Fredrik Kliman.

Man och kvinna döda

Det var strax efter klockan 18 på måndagen som flera polispatruller skickade till en fastighet utanför Mantorp i Mjölby, efter att anhöriga larmat SOS. Polisen har bekräftat en man och en kvinna har hittats döda i huset.

Polisen är fortfarande förtegen om vad man hittat och med spekulationer om vad som kan ha hänt i huset. Men klart är att en utredning om mord i två fall har inletts.

Troligen kan polisen presentera fler detaljer vid sin presskonferens, som kommer att hållas under dagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dubbelmordet i Mantorp

Mer i ämnet