Foto: Jeppe Gustafsson

Knivskärning i centrala Motala

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 16 på tisdagen larmades polisen med anledning av en misshandel i centrala Motala. På plats anträffades en knivskadad man i 20-årsåldern, som fördes med ambulans till sjukhus. Skadorna bedöms som allvarliga.

Enligt uppgift till SVT Nyheter Öst ska det vara stora avspärrningar i centrum och biblioteket i Motala utrymdes också av polis.

– Jag vet att man har satt upp avspärrningar och utrymt biblioteket. Det är för att polisens tekniker ska komma till platsen, säger Monica Bergström presstalesperson vid polisen.

En gripen och anhållen

En man i övre tonåren har gripits misstänkt för försök till mord uppger polisen, som initialt larmades om en misshandel.

– Två personer ska enligt larmet som nådde polisen ha bråkat utomhus, säger Monica Bergström.

Ett område har nu spärrats av i väntan på tekniker och hundpatrull. En förundersökning om försök till mord är inledd.

Vid klockan 21 på tisdagskvällen anhölls den gripne mannen misstänkt för försök till mord efter beslut av åklagare.

– Men något inledande förhör med honom har vi kunnat ha, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik, till TT.

Polisen utesluter inte att det kan finnas flera gärningsmän och vill få in fler vittnesuppgifter från personer som varit i området vid aktuell tidpunkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.