Foto: Niklas Luks

Bil kolliderade med skenande häst

Uppdaterad
Publicerad

En uppskrämd häst kastade av sin ryttare och sprang rakt in i en förbipasserande bil.

Vid kvart i två larmades polisen till Svärtinge i Norrköping där en förbipasserande sett en häst med vad som verkade vara ett brutet ben. En stund senare kommer ytterligare ett larm – nu om att två hästar hade skenat och att en bil kolliderat med ett av djuren.   

– En kvinna var ute och red på hästen och sen har hästen fått panik och kastat av ryttaren. Hästen sprang sedan iväg och krockade med en bil, säger polisens vakthavande befäl Ronnie Dahlkvist.  

Det är oklart vad som skrämt djuret. Kvinna som red hästen ådrog sig en bruten tumma och hjärnskakning. Hästen bröt ett framben. Föraren av bilen ska ha klarat sig utan fysiska skador.  

– Det är en veterinär på väg till platsen och den får avgöra om det går att rädda hästen eller inte, säger Ronnie Dahlkvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.