Vägen är helt avstängd efter att räddningstjänsten bedömt att rasrisken är hög. Foto: Edina Foric/SVT

Bil krockade med skyltportal på Vadstenavägen i Motala – kan nu rasa

Uppdaterad
Publicerad

En personbil körde under tisdagskvällen in i en skyltportal över Vadstenavägen i centrala Motala. Två personer har förts till sjukhus och vägen fick hålla stängd under natten på grund av att konstruktionen riskerade att rasa över vägen.

Singelolyckan inträffade klockan 19.55 på Vadstenavägen i Motala. En personbil körde in i en större portal som hänvisningsskyltar sitter monterade på och fastnade.

Räddningstjänsten Motala-Vadstena ryckte ut och tvingades klippa loss bilen.

– Två personer har transporterats med ambulans till sjukhus med oklart skadeläge, säger larm- och ledningsoperatören Niklas Nyren.

De båda ska ha varit vakna och talbara, enligt polisen.

Konstruktionen kan rasa

Efter olyckan riskederade hela skyltkonstruktionen, som går över vägen, att rasa. Räddningstjänsten valde att spärra av vägen helt.

– Vi jagar någon entreprenör som kan komma hit och ta över. Vi vågar inte lämna ifall den rasar, säger Niklas Nyren.

Strax efter 22.00 meddelade räddningstjänsten att vägen kommer vara avstängd under natten då säkerheten inte kan garanteras. De bilar som varit på platsen återgår till sina stationer

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.