Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Så tycker Hyresgästförening att bostadsbristen ska lösas. I klippet berättar Inger Borg, tillförordnad ordförande för Hyresgästföreningen sydost om det. Foto: SVT

Hyresgästföreningen: ”Det är förskräckligt”

Publicerad

Hyresgästföreningen sydost ser negativt på den rådande bostadsbristen i Östergötland och på Gotland. Boverkets bostadsmarknadsenkät visar att majoriteten av kommunerna i Östergötland, samt Gotland har ett underskott på bostäder för unga.

Bostadsbristen i Sverige har diskuterats länge och enligt Boverkets senaste bostadsmarknadsenkät uppger åtta av tretton kommuner i Östergötland och Gotland att man har underskott på bostäder för unga. Anledningarna till bristen varierar mellan kommunerna. Bland annat svaras att det generellt finns få lediga bostäder och att lediga bostäder är för dyra för ungdomar.

Hyresgästföreningen kritisk

Inger Borg, tillförordnad ordförande för Hyresgästföreningen sydost, beskriver situationen för unga på bostadsmarknaden som förskräcklig.

– Det är ju en del i problemet med bostadspolitiken i stort.

Hör Inger Borg berätta mer om vad Hyresgästföreningen tycker om bristen och vilka lösningar hon vill se.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet