Bostadsstiftelsen Platen bryter avtal med Motala AIF efter tränarens utskällning

Uppdaterad
Publicerad

Efter tre raka förluster tappade Motala AIF:s tränare humöret. I en sändning på klubbens egna app hördes hur han bland annat sa att spelarna gick in i dueller som ”fucking tjejer” – nu väljer bostadsstiftelsen Platen att avbryta sitt sponsoravtal.

Det var Motala Vadstena Tidning som uppmärksammade vad som sades bakom stängda dörrar i omklädningsrummet.

”Den här standarden är aldrig acceptabel, aldrig acceptabel. Går in för fan som fucking tjejer i varenda duell”, ska tränaren bland annat ha sagt i en sändning i klubbens app innan den togs bort, rapporterar tidningen.

Bryter sponsoravtal

Efter händelsen väljer Bostadsstiftelsen Platen att bryta sponsoravtal och all samverkan med Motala AIF .

– MAIF Fotboll har genom sitt agerande visat att man inte delar våra värderingar, säger Ulf-Henrik Östlund, kommunikationschef och sponsoransvarig hos Bostadsstiftelsen Platen i ett uttalande.

”Ledsamt och olyckligt”

Att samarbetet avbryts innebär bland annat att Platens hyresgäster inte längre får rabatt till A-lagets matcher och att reklam där bostadsstiftelsen nämns ska tas bort.

SVT Nyheter Öst når Motala AIF:s klubbchef Elias Hanna strax efter beskedet från Platen.

– Det är ledsamt och olyckligt. Platen är en viktig aktör för oss som möjliggör vårt arbete med ungdomar och integration. Vi är medvetna om att vi gjort fel och vi jobbar på att ta fram en handlingsplan så det här inte ska kunna hända igen, säger han till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.