Visa alla (2)

Boxholm och Strålsnäs utan vatten

Publicerad

Sent igår kväll kom larm om en akut vattenläcka och Boxholms tätort samt Strålsnäs är fortfarande utan vatten. Under hela natten letade man efter felet, och inte förrän i morse 06.30 lyckades man lokalisera läckan.

Det visade sig att en av huvudledningarna från vattentornet hade gått sönder.

– Anledningen till att det var svårt att lokalisera läckan var att vattnet gick ut Svartån, säger Lars-Åke Ogsäter, teknisk chef på Boxholmshus.

Den sprucka ledningen har stängts av och nu väntar man på att vattentornet ska fyllas upp igen till normala nivåer och vattnet ska förhoppningsvis vara tillbaka ikväll.

– Jag uppmanar alla att koka vattnet i början för säkerhetens skull. Och att man stänger sina kranar så att det inte blir översvämning när vattnet kommer tillbaka, säger kommundirektör Göran Lundström.

Under natten till torsdag har det uppstått en akut vattenläcka och Boxholms tätort samt Strålsnäs är utan vatten. Foto: SVT/Lisa Johansson

Skolorna öppna imorgon

Stenbockskolan, Åsbo skola samt alla förskolor, förutom Dalens- och Vargstigens förskola, har idag varit stängda. Men imorgon kommer alla skolor vara öppna igen, även om vattnet inte skulle vara tillbaka.

– Då kommer vi lösa vattenförsörjningen med vattentank på skolan, så barnen kommer kunna gå i skolan oavsett imorgon, säger Göran Lundström.

Kommunen skriver på sin hemsida att det går att hämta vatten på Ica-parkeringen samt vid servicehuset Domherrens entre på Söderleden. Egna kärl ska tas med. Kommunen arbetar med att ordna ett hämtningsställe även i Strålsnäs.

Invånarna uppmanas dessutom att hålla kranar till tvätt- och diskmaskiner stängda eftersom det inte finns något vatten i ledningssystemet.

Kommunen meddelar också att webbsajten kommer uppdateras när det finns mer information.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Boxholm

Mer i ämnet