Kvarlevor hittade efter husbrand på skärgårdsö

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagskvällen brann ett hus ner till grunden på en ö i Söderköpings kommun. På onsdagsmorgonen kunde polisen bekräfta att man hittat kvarlevor vid brandplatsen.

Strax efter klockan 21 på tisdagen kom ett larm om en brand i ett hus på en skärgårdsö i Söderköpings kommun.

Vid 22-tiden kunde Räddningstjänsten Östra Götaland meddela att huset brunnit ner och att det inte fanns någon risk för spridning. Därefter påbörjade räddningstjänsten eftersläckningsarbetet och vid klockan 00.30 lämnade de platsen.

Polisen har genomfört en teknisk undersökning av brandplatsen. På onsdagsmorgonen bekräftar polisen att de har hittat kvarlevor efter branden. De vill  dock inte i det här tidiga skedet av utredningen säga om det rör sig om kvarlevor efter en människa.

– Vi inväntar fortfarande den kriminaltekniska undersökningen. Det handlar lite om hur varm brandplatsen är, säger Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson vid Polisregion Öst.

Polisen har nu inlett en förundersökning gällande mord, vilket är rutin för att utreda om det skett ett brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.