Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Brist på båtplatser – ”Det är över hundra i kö” Foto: Lovisa Gelin/SVT

Brist på båtplatser: ”Det är över hundra i kö”

Publicerad

SVT Nyheter Öst har tidigare berättat om att allt fler tillbringat sommaren till sjöss. Båtförsäljare vittnar om en ökad försäljning och nu när båten ska tas upp för vintern råder trängsel på flera båtklubbar i Östergötland.

– Vi har över 100 i kö för båtplats, mot 50-60 ett normalt år, säger Karl-Göran Gustafsson som är ordförande i Motala Båtklubb Tegelviken.

De som har båtplats i Tegelviken har också plats för båten på land. I dag finns här 500 båtplatser och den platserna kostar från 800 kronor till 4 000 kronor.

Många samtal om båtplats

Utöver en ökad efterfrågan har Karl-Göran Gustafsson också märkt att fler valt att sälja sin båt för att köpa större.

– Vår båtansvarige har fått många samtal om att folk bytt båt och att den nya båten inte går in på den gamla platsen, säger han.

Vad är din uppfattning, är det generellt svårt att få tag i båtplats?

– Jag tror nog att samtliga båtklubbar här i stan har brist på båtplatser. Det är många som har ringt och sökt båtplats i år. Vi måste ju se till att de som har båtplats och har betalt för den först och främst får sin plats. Är det så att vi märker i början av november att vi kanske har plats ute kan vi ju kanske erbjuda det, säger Karl-Göran Gustafsson. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer