Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunalrådet Reidar Svedahl (L) träffade kommunstyrelsens ordförande Sophia Jarl (M) på en restaurang i Norrköping, direkt efter KS-mötet. Mer om det i videon. Foto: Edina Foric/SVT

Budgetbeslut uppskjutet i Norrköping – Svedahl och Jarl i enskilt möte

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagens möte i kommunstyrelsen i Norrköping togs inget beslut om tilläggsbudgeten. Beslutet skjuts istället fram en vecka på grund av den politiska turbulensen inom Borgerlig samverkan.

Osämjan i kommunens styre kom till allmänhetens kännedom i fredags då Liberalerna i ett pressmeddelade talade om att det saknas ömsesidigt förtroende med M:s gruppledare Sophia Jarl.

Bordlagd budget

Liberalerna och gruppledaren Reidar Svedahl valde då också att lämna Borgerlig samverkan.

I frågan om att bordlägga budgetbeslutet är styret och oppositionen överens.

– Läget är så att det inte finns en majoritet bakom den budget som ligger. De har tappat kontrollen lite grand, säger Olle Vikmång (S) oppositionsråd.

Brist på förtroende

En del av den politiska sprickan som uppstått har handat om Sophia Jarl, som är kommunstyrelsens ordförande, har förtroende för Liberalernas gruppledare Reidar Svedahl.

Efter kommunstyrelsens möte idag träffades de båda på tu man hand på en restaurang i närheten av där KS hade sitt möte.

De båda lämnade efter en stund via en bakväg. Bara Liberalernas Reidar Svedahl ville då svara på frågor om mötet.

Hör mer om detta i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.