Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Byggstart av Ostlänken i Linköping tidigast 2027 Foto: SVT

Byggstart av Ostlänken i Linköping tidigast 2027

Uppdaterad
Publicerad

Ett hundratal Linköpingsbor hade på onsdagskvällen sökt sig till Trafikverkets samråd om Ostlänken i Linköping. Besökarna hade möjligheter att fråga och komma med egna förslag när det gäller järnvägens dragning i Linköping.

– Vi kommer att utreda ett tunnelalternativ och även att bygga ovan jord. I detta skedet har vi inte börjat lokaliseringsutredningen ännu, utan vi är fortfarande i skedet samrådsunderlag, så alla alternativ är fortfarande på bordet. För Linköpings tätort räknar vi med en byggstart tidigast 2027, säger Axel Werner, projektledare för Ostlänkens dragning i Linköping.

– Jag blev inte mycket klokare. Jag visste nog mer innan jag kom hit än vad de sa här. Hade förväntat mig mer konkreta planer, sa Linköpingsbon Östen Lundgren.

– Det är spännande att höra den plan som finns nu men jag ville att de skulle vara mycket längre fram i planeringen. Nu väntar jag att få mer information från kommunen och Trafikverket om vad de planerar tillsammans. Tiden är egentligen inte viktig, det är viktigare att man gör rätt, sa Kerstin Wester en av besökarna på samrådet i går.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet