Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Muharrem Demirok, som kandiderar för att bli Annie Lööfs efterträdare, har dömts till misshandel i två fall. ”Jag har burit med mig det här”, säger han till SVT. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Centerns kandidat Muharrem Demirok dömd för misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Riksdagsledamoten Muharrem Demirok, som kandiderar till att bli Centerpartiets nya ledare, är dömd för misshandel vid två tillfällen, rapporterar Corren.

– Inför den här processen och nu när vi är inne på målrakan så vill jag inte ha några hemligheter, medlemmarna ska få veta allt om mig, säger Muharrem Demirok (C).

Den första domen föll 1995 och ska enligt Demirok ha haft sin upprinnelse i ett bråk på den gymnasieskola där han gick. Andra gången han dömdes var 1999 efter vad Demirok beskriver som ”ett onödigt tjafs” på en studentfest.

Linköping

SVT Nyheter Öst har tagit del av domen från 1999. Demirok dömdes då till villkorlig dom med samhällstjänst fyrtio timmar för misshandel. Enligt domen ska han ha slagit en annan man två-tre gånger i huvudet.

I samma dom framgår det att Muharrem Demirok tidigare dömts av Huddinge tingsrätt till 70 dagsböter för misshandel 1995.

”En mur av skam”

Demirok kommenterar under dagen domarna i ett inlägg på Facebook.

”Det är två händelser som påverkat mig och som jag dolt bakom en mur av skam, skuld och ånger. Händelser som präglat vem jag är och vem jag vill vara”, skriver han där.

Hurvida dagens tillkännagivande kommer påverka hans på kandidatur kan han inte svara på men säger att han fått mycket stöttning av partiet.

– Jag hoppas att medlemmarna kommer kunna se mig för den jag är idag och min politiska gärning. Inte utifrån två misstag jag gjorde när jag var yngre.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Adam Ihse/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet