En bombrobot användes för att undersöka det misstänkta föremålet. Foto: Blåljusbilder

Centrala delar av Norrköping spärrades av efter larm om farligt föremål

Uppdaterad
Publicerad

Larmet kom in omkring klockan 15.30 på lördagen och både polis och räddningstjänst begav sig till platsen där ett misstänkt farligt föremål hittats. Föremålet visade sig vara ofarligt.

Under lördagen ryckte polisen ut till ett område runt Gamla Rådstugugatan i centrala Norrköping efter ett misstänkt farligt föremål. Ett större område spärrades av och även nationella bombskyddet kallades till platsen.

– Vi kan inte utesluta att det rör sig om ett farligt föremål, så då börjar vi med att fotografera det så att experter kan göra en första bedömning, sa Mikael Ehne, vakthavande befäl på polisen i Region Öst, till SVT Nyheter Öst under eftermiddagen.

Strax efter klockan 20 uppgav räddningstjänsten att insatsen avslutats och att föremålet inte visat sig vara farligt.

Räddningstjänsten på plats

Utifrån bilder som tekniker tagit på platsen kunde man först inte avgöra om föremålet var farligt och därför skickades nationella bomskyddet från Stockholm till platsen.

Exakt hur föremålet hittades vill polisen inte gå in på i nuläget, men det finns i ett garageutrymme under en hyresfastighet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.