Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag har ett syfte nu – att nå ut till folk och få dem att lära känna sina bröst. Det kan ha räddat mig, berättar Charlotte Rohlin. Hör den öppenhjärtiga intervjun i videon. Foto: John Senewiratne/SVT

Charlotte Rohlin går sitt livs tuffaste match

Uppdaterad
Publicerad

I december diagnostiserades före detta landslagsspelaren i fotboll Charlotte Rohlin med en aggressiv form av bröstcancer. Därefter följde cellgiftsbehandling, och för två veckor sedan opererade hon bort båda brösten.

– Jag har nog inte riktigt förstått än att det här händer mig, säger hon.

Charlotte Rohlin från Linköping gick tidigt ut med cancerbeskedet på sociala medier och efter det har hennes publik kunnat följa hennes kamp mot sjukdomen.

– Förhoppningsvis kan jag hjälpa andra som hamnar i samma situation och jag ville berätta själv för att undvika spekulationer, säger hon när vi träffar henne i bostaden i Linköping där hon bor tillsammans med sin sambo Martin och dottern Noelle.

Väntar på besked

För två veckor sedan opererade hon bort båda brösten och tre lymfkörtlar. Nu väntar hon på besked, men än så länge har läkarna inte kunnat se någon spridning. Även hennes äggstockar kommer att tas bort för att undvika att cancern sprider sig.

– Som tur var hade jag och Martin redan bestämt oss för att inte skaffa fler barn, men det är klart att man är lite orolig för den operationen.

Framtid på is

Just nu mår hon ganska bra, och orken börjar komma tillbaka. Men ännu har hon inte vågat börja tänka på framtiden.

– Framtiden ligger lite på is just nu. Jag lever i nuet, men självklart hoppas jag på att bli frisk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.