En glad Akbar. Foto: Mattias Åström/NUCVisa alla (4)
Visa alla (4)

Cirkusskola för flyktingbarn kan få fortsättning

Publicerad

På söndagen hölls det avslutning på den cirkusskola för asylsökande barn som bor på Turistgården i Norrköping.

Cirka 15 barn och ungdomar mellan 5 och 15 år har deltagit i den cirkusskola som Norrköpings Ungdomscirkus anordnat fyra söndagar under hösten.

– Det har fungerat jättebra, trots att vi inte har kunnat prata varken svenska eller engelska med varandra. Man kommer långt med att peka och visa, säger Karin Brodén, en av cirkusens ungdomstränare.

Ungdomscirkusens träningslokal ligger bara några hundra meter från asylboendet i stadsdelen Lagerlunda. Flera av cirkusens unga artister har både fått visa upp sina akrobatiska färdigheter och hjälpt tränarna med cirkusskolan.

– Det har varit mycket glädje och skratt varje söndag när vi har träffats. Alla barn och ungdomar har verkligen haft kul, och vi föräldrar från både asylboendet och från ungdomscirkusen har också bekantat oss med varandra, säger Elin Fridahl, en av de cirkusföräldrar som har hållit ihop cirkusskolan under hösten.

Norrköpings Ungdomscirkus planerar att fortsätta med cirkusskola för asylsökande barn och ungdomar en gång i veckan även under våren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

#flykt

Mer i ämnet