Arkivbild Foto: SVT

Cold case-grupp granskar mordet på Wisby hotell

Uppdaterad
Publicerad

Natten till den 12 december 1996 hittades den kvinnliga nattportieren på Wisby hotell brutalt mördad. Nu har polisen hittat nya omständigheter som kan lösa mordet och Stockholmspolisens cold case-grupp har startat en insats på Gotland, skriver Dagens Nyheter.

– Gotlandsärendet har tagit ny fart efter att vi har bearbetat det och genomarbetat det. Vi har några hypoteser och ett taktiskt upplägg. Sedan kan jag inte gå in på detaljer av förklarliga skäl, säger Mats Pettersson, utredare vid cold case-gruppen till DN.

Överraskade inbrottstjuv

Polisen har arbetat efter teorin att nattportieren överraskade den inbrottstjuv som stal hotellets handkassa på 13.000 kronor och då blivit överfallen. Man tror också att offer och gärningsman var bekanta med varandra.

Gotland

Den 27 november 2002 greps en då 27-årig man som varit anställd på hotellet och haft ett kriminellt förflutet. Mannen släpptes senare då åklagaren inte kunde binda honom till mordet.

Arkivbild Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet