Agit Bilge hämtar material för sin husrenovering Foto: Jeppe Gustafsson

Permitteringar och vackert väder – då vill många snickra och renovera

Uppdaterad
Publicerad

Det är lätt att förstå att bygghandeln har fått ett lyft under coronakrisen. Bilarna väller in på planen till byggvaruhuset – det är byggboom i coronatider.

Här möter vi Nisse Lindahl från Norrköping, som har ett projekt vid sin fastighet på den lilla ön Kvistholmen i skärgården utanför Norrköping. Där ska han bygga så att barnen får var sitt rum. Till vardags är Nisse rörmokare men passar på att åka förbi bygghandeln denna fina vårdag för att hämta virke.

– Transporten är halva jobbet, att bygga på en ö kan vara lite krävande, det är nog halva jobbet att transportera allt material, säger han.

Nisse Lindahl från Norrköping bygger på sin fastighet i skärgården. Foto: Jeppe Gustafsson

”Fortsätta leva och ha roligt”

Här träffar vi också Agit Bilge, som även han hämtar material för husrenovering.

– Det är för jäkligt med denna kris, men fortsätt lev och ha roligt om dagarna, säger Agit och skrattar. Jag passar på att snickra lite och byter panel på mitt hus. Samtidigt är det tråkigt med krisen. Det gör att jag inte får träffa min pappa eftersom han är i riskgruppen, säger han. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.