• Viktigt meddelande:

    Det brinner vid Musisjön i Mora kommun. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Läs mer här

Foto: SVT

Crimetime-festivalen är igång

Uppdaterad
Publicerad

Många saker diskuteras på deckarfestivalen Crimetime på Gotland just nu och ett av ämnena är brittisk kontra svenska kriminallitteratur.

Över 50 författare är på plats i Visby för att möta sina läsare. För tredje året ägnas en festival åt kriminal- och spänningslitteratur.

Det finns bussutflykter till platser på Gotland med anknytning till deckare, det finns naturligtvis en bokhandel och det pratas krimlitteratur i olika paneldiskussioner.

Ett av ämnena rör brittisk och svensk kriminallitteratur. Den som tittar i SVT:s tablå under sommaren inser snabbt att intresset för denna gengre är stort både i Storbritannien och i Sverige.

Likheterna finns där menar den svenska författaren Caroline Eriksson, en av deltagarna i paneldiskussionen.

– Man utnyttjar spänningen mellan ett till synes fungerande system, med politisk stabilitet, jämlikhet och så vidare och sedan de spänningar som ryms under ytan, säger hon till SVT Nyheter Öst.

En annan av deltagarna i just denna paneldiskussion är brittiska Elly Griffiths.

– Jag tror också att man väver in ämnen som social rättvisa finns i båda ländernas litteratur, säger hon.

Se hela inslaget här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer