E-sport fortsätter att växa i popularitet runt om i världen. Foto: SVT

Här blir e-sport en del av utbildningen

Publicerad

Till hösten kommer eleverna på gymnasieskolan Bildningscentrum Facetten i Åtvidaberg kunna välja till e-sport som idrottsprofil, utöver sin ordinarie utbildning.

E-sport, som står för elektronisk sport, innebär att personer tävlar mot varandra genom olika sorters datorspel. För de som tar sig långt i tävlingarna väntar ofta en stor prissumma.

Förutom att eleverna kommer få hjälp med att bli bättre på datorspel, kommer inriktningen också ha lektioner om fysisk träning, ergonomi och etik.

Finns ett intresse

Enligt rektor Mikael Nord kollar skolan hela tiden på nya program som kan göra skolan mer attraktiv för kommande elever. När de såg hur populär e-sportsprofilen är på Ebersteinska i Norrköping valde de att gå samma väg.

– Vi visste inte att det här var så hett, men det har vi ju förstått mer och mer med tiden. Det finns väldigt många som vill ha den här profilen, säger rektor Mikael Nord.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.