Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi har jättemånga som återkommer till LinCon, men vi drar nya personer varje år”, säger jubileumansvarig Anton Tistelberg. Foto: SVT

De firar 40 år av spelkultur – så här ser det ut på LinCon

Publicerad

Många spelentusiaster samlas i helgen när spelkonventet LinCon firar fyra årtionden. Med över 150 event inom spelkultur har årets upplaga lockat närmare 2000 besökare. Hör arrangörer och deltagare berätta om den stora spelfesten.

– LinCon har växt väldigt mycket genom åren. Det startades som ett litet event, till att bli Sveriges största spelkonvent, säger Anton Tistelberg, jubileumansvarig.

Vad kan du säga om spelintresset genom de åren?

– Det har varierat mycket och pendlat mellan rollspel och kortspel, men det som hänger kvar är brädspelen som har dominerat under alla åren.

Vad tycker deltagarna om konventet och varför är brädspel så stort? Titta på videon ovan och hör besökare berätta om sin LinCon-upplevelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.