De ska guida mässbesökarna i ur och skur

Uppdaterad
Publicerad

I helgen invigs bomässan i Linköping och en hel stadsdel, den nybyggda Vallastaden, blir en utställning. Så den senaste tiden har guider fått utbildas för att ta hand om alla besökare som väntas.

TV: Se hela inslaget

Arrangörerna räknar med 100 000 besökare under de tre veckor som bomässan varar. En del av dem, framför allt branschfolk, kommer att kunna få speciella guidningar.

Vallastaden2017

– Det är en stor utmaning om det regnar och blåser mycket. Vi kör ponchos, jag har försökt köra guidningar med paraply. Det är omöjligt om gruppen är mer än tre, förklarar Simon Helmér, vd Linköpingsexpo.

Många av dem som nu ska bli guider är tjänstemän från kommunen.

Lina Moström är en av dem som ska visa besökarna runt Foto: SVT

– Det är väldigt spännande. Jag tror det kommer att bli svårt att hålla ihop grupperna, man vet ju hur man är själv när man är på studieresa så jag vet inte alls hur det ska gå. Det gäller väl att vara intressant och så hoppas vi att vi har några med oss kvar när vi slutar, säger den blivande guiden, Lina Moström.

LÄS MER:  Vallastaden 2017

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vallastaden2017

Mer i ämnet