Anita och Bosse Holmberg tror fler väljer camping i coronatider: ”Får leva i sin egen lilla bubbla” Foto: Axel Brantemo

De tror fler väljer camping i coronatider: ”Får leva i sin egen lilla bubbla”

Uppdaterad
Publicerad

Trots coronapandemin räknar man med en bra turistsommar i Östergötland. Redan under Kristi himmelsfärdsdagen var det fullt med både husvagnar och husbilar i Söderköping.

– Man får leva i sin egen lilla bubbla nära sitt fordon och ha det som baspunkt, säger Bosse Holmberg.

Coronapandemin har fått många att tänka om inför sommarens semester. Nu hoppas man på flera håll på ett uppsvning för ”hemestern”, inte minst på Visit Östergötland.

– En väldigt stark trend är naturupplevelse. Och jag tror många inom den turistnäringen har ganska små företag, utan hyror och höga fasta kostnader. Och för dem tror jag det kan bli en bra sommar, säger turiststrategen Hanna Nord som arbetar på Visit Östergötland till SVT Nyheter Öst i en tidigare artikel.

Söderköping

SVT Nyheter Öst gav sig ut till Korskullens camping i Söderköping för att prata med de campare som redan nu tagit sig dit för att höra hur de ser på att campa i coronatider. '

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Söderköping

Mer i ämnet