Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Föreningen Världens ungdomar anordnade en temadag om utbildning, gängkriminalitet och framtidshopp i Skäggetorp. Hör ungdomarna berätta om utmaningarna som finns i deras områden och hur problemen kan lösas i klippet. Foto: Martin Klevelid/SVT

De vill vända utvecklingen i utsatta områden – Salman: ”Vi kan göra skillnad”

Uppdaterad
Publicerad

Gängkriminalitet, segregation och låga skolresultat är några av problemen som finns i utsatta områden i Östergötland och i Sverige. För att vända utvecklingen bjöd ungdomar in politiker och tjänstemän till Skäggetorp för att dela med sig av sina erfarenheter.

Under dagen diskuterade de hur rekryteringen till kriminella gäng ska stoppas och hur fler som bor i utsatta områden ska kunna lyckas i skolan.

– Vi visar att vi kan göra en skillnad, bara vi jobbar tillsammans, säger Salman Haidan som var en av ungdomarna som höll i dagen.

Hör ungdomarna berätta om utmaningarna som finns i deras områden och hur problemen kan lösas i klippet.

Utsatta områden i Norrköping och Linköping

Polisens lägesbild över kriminell påverkan på lokalsamhället visade under vintern att problemnivån i utsatta områden fortsatt är hög. Då hamnade också stadsdelen Hageby i Norrköping återigen på polisens lista över utsatta områden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.