Julhjälpen i Mjölby slår rekord

Uppdaterad
Publicerad

Imorgon är det julafton med julmat och klappar under granen, men det är inte alla som kan fira jul som de skulle vilja. Det finns de som helt enkelt inte har råd.

På flera ställen i länet arbetar frivilligorganisationer med att samla in julklappar och presentkort för att ge till de som inte har.

I flera kommuner finns Julhjälpen och Frälsningsarmén har som vanligt sin Julgryta igång, en insamling som går till dem som har det knapert.

Mjölby

SVT Nyheter Öst besökte Julhjälpen och Angelika Sjöö och Jenny Fransson i Mjölby.

Angelika Sjöö har jobbat med Julhjälpen i tre år. Till den här julen har hon fått hjälp av bästa kompisen Jenny Fransson. Under åren har verksamheten växt till att omfatta sammanlagt sex kommuner förutom Mjölby.

De två tjejerna har bildat förening med bankgironummer och swishnummer och gått från att kunna hjälpa ett 50-tal familjer till nästan det dubbla. 

Men det är många som drar sig för att söka hjälp.

Se mer om Julhjälpen i videoklippet ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mjölby

Mer i ämnet