Centralbadet i Norrköping är ett badhus med tillhörande utomhusbad. Foto: Google Earth

Detta har hänt: Badhusolyckorna i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Tre allvarliga badolyckor där barn drabbats – varav två med dödlig utgång – inom loppet av elva månader på Centralbadet i Norrköping.

Detta vet vi om händelserna.

  • Måndag 10 februari 2022: En 3-årig pojke hittas vid klockan 13 livlös i en bassäng och förs till sjukhus med allvarliga skador. Pojken vårdades på intensivvårdsavdelning, men fredagen den 14 februari meddelades det att han avlidit.  
  • Söndag 14 augusti 2022: En 4-årig pojke hittas vid klockan 16.30 livlös i en utomhusbassäng. Pojken fördes till sjukhus och vid klockan 19 meddelade polisen att pojken var avliden.  
  • Söndag 15 januari 2023: En 6-årig pojke hittas vid klockan 17.30 livlös i en bassäng. Ambulans larmas och pojken körs till Vrinnevisjukhusets akut där man konstaterar att han är vaken och talbar. Hans skador bedöms som lindriga, men han läggs in för vård på intensivvårdsavdelningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet