Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med på rundvandring i det nya huset för distriktsveterinärerna i Söderköping. Foto: SVT Christian S ZetterdahlVisa alla (2)
Visa alla (2)

Distriktsveterinärer storsatsar – bygger nytt i Söderköping

Publicerad

Allt högre arbetsbelastning och jour dygnet runt har gjort att Distriktsveterinärerna växt ur sina lokaler. Nu flyttar snart Söderköpings och Norrköpings kliniker ihop i ett nybyggt hus – anpassat för verksamheten. 

Det sågas och snickras för fullt i det vita husbygget med röd dörrar och fönster längs E22 vid Söderköping.

– Det ska bli så roligt att flytta hit. Vi har ett statligt uppdrag där det ska finnas personal i tjänst året om, dygnet runt, och då behövs det en stor personalstyrka för att vi ska orka med. Det ger också en trygghet i att ha många medarbetare, säger klinikchef Isabell Tallberg.

Bättre samarbete mellan kollegorna

Veterinärerna Per Germundsson och Alice Mannewald är på besök och tittar runt i  de nya lokalerna. De ser fram emot flytten och sammanslagningen av de två klinikerna. 

– Fördelarna är att vi blir ett mer samlat team nu och det blir lättare att samarbeta mellan varandra. Dessutom får vi mer moderna lokaler där det blir enklare att bedriva djursjukvård och hjälpa djuren, säger Alice Mannewald.   

– Vi har växt ur våra lokaler. Det är för trångt och antalet kunder med djur har vuxit enormt de sista tio åren, så det går inte vara kvar där vi är nu, säger Per Germundsson.

Att arbeta som veterinär kan många gånger vara ett ensamt jobb. Så vad betyder det att få fler kollegor?

Hör svaret från Alicia Mannewald och Per Germundsson i klippet:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Att arbeta som veterinär kan många gånger vara ett ensamt jobb. Vad betyder det att få fler kollegor? Foto: SVT Christian S Zetterdahl

Det råder idag brist på veterinärer. Är det inte en risk att ni kommer konkurrera ut andra aktörer?

– Vi har inte den där stora djursjukhusmiljön där du har specialister som bara kan ett djurslag eller en viss sjukdom. Så därför blir det ingen konkurrens gentemot de större enheterna, säger Isabell Tallberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Söderköping

Mer i ämnet