Foto: David Magnusson/SVD/Scanpix

Döms för stöld av 190 datorer från Saab i Linköping

Publicerad

En 36-årig man och en 23-årig kvinna döms av Linköpings tingsrätt för grov stöld efter att ha tagit 190 datorer från Saab. En 31-årig kvinna döms för häleri eftersom hon hjälpte till att sälja stöldgodset.

Mannen arbetade under en tid på företaget i en lokal där datorerna förvarades. Han var under den här tiden spelberoende och har hävdat att han stal datorerna för att kunna betala spelskulder, bland annat till ett gäng. Han uppgav till den 23-åriga kvinnan att han var hotad till livet och det påståendet bidrog till att hon deltog i stölderna.

Den 31-åriga kvinnan var sambo med mannen och hjälpte till med att sälja och överlämna stöldgods till köpare. Hon får villkorlig dom för häleri. Mannen döms till skyddstillsyn och samhällstjänst. Den 23-åriga kvinnan får villkorlig dom och samhällstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet