Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kultur- och fritidsdirektör Maria Modig tycker att det är förfärligt att det åter inträffat en allvarligt olycka på Centralbadet i Norrköping. Hör mer i videon. Foto: Carl Larsson/SVT

Tredje olyckan på kort tid – Kommunchef: ”Tycker att det är förfärligt”

Uppdaterad
Publicerad

Igår, söndag, inträffade åter ett allvarligt drunkningstillbud på Centralbadet i Norrköping. Det var den tredje olyckan på mindre än ett år. I fjol dog en treårig och en fyraårig pojke. Den sexåriga pojke som hittades i en bassäng igår ska ha skadats lindrigt, men enligt de senaste uppgifterna vi har fick han intensivvård.

– Jag tycker att det är förfärligt. Jag är bekymrad och oroad. Det är hemskt, framför allt för de familjer som varit med om detta, säger Maria Modig, kultur- och fritidsdirektör hos Norrköpings kommun.

Uppdaterade säkerhetsrutiner

Själva driften av badet sköts inte av kommunen utan av företaget Medley. Efter olyckorna i fjol har de och kommunen utrett händelserna. En sak som diskuterats är drunkningslarm.

Norrköping

– Det går inte att ha i den bassängen. Det är så mycket rörelse i den bassängen, så det är inte möjligt.

Däremot ska Medley ha uppdaterat sina säkerhetsrutiner och delar ut information till dem som besöker badet tillsammans med barn.

Mer om detta och föräldrarnas ansvar i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet