Efter dödsolyckan i Ydre – bilföraren åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Bilföraren som körde på och dödade en motionär i Ydre kommun i december åtalas nu vid Linköpings tingsrätt för bland annat grovt vållande till annans död.

Olyckan inträffade i början av december på länsväg 134. En 50-årig man som var ute och motionerade blev påkörd av en lätt lastbil som avvek från platsen. Den påkörde mannen skadades allvarligt och senare konstaterades att mannen avlidit.

Däremot körde bilisten förbi olycksplatsen igen en stund senare, medan räddningsarbetet pågick. Farten var så hög att flera personer fick hoppa undan. Polisen kunde efter en polisjakt gripa en 38-årig man från Ydre.

Ydre

Nu åtalas mannen för bland annat vållande till annans död. Brottet bedöms som grovt eftersom att lätt lastbil kräver särskild skicklighet och att 50-åringen varit väl synlig på raksträckan. Den åtalade var vid tillfället påverkad av alkohol.

Foto: SVT

Bilföraren har erkänt att det var han som körde på motionären, men förnekar brott. Mannen åtalas även för bland annat olovlig körning, grovt rattfylleri och smitning från trafikolycksplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ydre

Mer i ämnet