Gravljus och blommor vid mordplatsen på Åsgatan. Foto: Carl Larsson/SVT

Efter erkännandet – blommor och ljus vid mordplatsen

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagsmorgonen stod det åter gravljus och låg blommor vid mordplatsen på Kanberget i Linköping. Detta dagen efter att en träff i ett DNA-register lett till gripandet av en misstänkt mördare. Den gripne mannen anhölls under tisdagen och erkände morden senare under dagen.

Den 37-årige mannen var 21 år gammal 2004 när morden på den åttaårige pojken Mohamad Ammouri och språkläraren Anna-Lena Svensson inträffade en tidig oktobermorgon i centrala Linköping. Det är inte mycket som är känt om den 37-årige mannens liv från mordet fram tills idag.

Motivet oklart

Morden chockerade många Linköpingsbor och påverkade under lång tid stadens invånare. Många var rädda och kände en olust över om mördaren fortfarande levde mitt ibland dem. Sorgen märkts även vid mordplatsen på Åsgatan där människor har placerat gravljus och blommor.

Dubbelmordet i Linköping

Igår, nästan 16 år efter dådet, anhölls 37-åringen för morden. Det är fortfarande oklart vad han ska ha haft för motiv när han dödade den åttaårige pojken och språkläraren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Linköping

Mer i ämnet