Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En 16-åring sköts till döds i Norrköping på söndagen. Hör SVT:s kriminalreporter Diamant Salihu och utredningsledare Jan Staaf om dödslistan där fler unga i Norrköping pekas ut som måltavlor i klippet ovan. Foto: Niklas Luks/TT

Efter mordet på 16-åringen i Norrköping – dödslista med unga sprids på sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

En dödslista med namn på fler unga som ska dö i Norrköping sprids på sociala medier. Listan skapades strax efter att den 16-årige killen i Navestad mördades i söndags.

– Det är otroligt allvarligt förstås. De som finns med på listan och deras anhöriga blir väldigt oroliga, säger Diamant Salihu, kriminalreporter på SVT.

Kort efter mordet på den 16-årige killen i söndags började en så kallad dödslista spridas på sociala medier. SVT Nyheter har tagit del av listan som riktar sig mot unga personer i Norrköping med sju utpekade namn.

Våldsvågen i Norrköping

Flera dödslistor

Det är inte första gången en dödslista cirkulerar i Norrköping. Förra året spreds också uppgifter och flera av de utpekade utsattes enligt polisen för brott.

– Vi kommer ta den här listan på fullaste allvar och se om det finns någon bäring på verkligheten, säger polisens utredningsledare Jan Staaf.

Polisen är i ett intensivt utredningsläge kring mordet på den 16-årige killen och hämtar just nu information från många källor.

– Vi kommer göra allt vi kan för att klara upp det här brottet.

Har ni någon misstänkt?

–Nej. I nuläget har vi ingen skäligen misstänkt, säger Jan Staaf.

Hör SVT:s kriminalreporter Diamant Salihu och utredningsledare Jan Staaf om dödslistan där fler unga i Norrköping pekas ut som måltavlor i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Norrköping

Mer i ämnet