Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Nu går jag helst inte ut när det är mörkt utan handlar i dagsljus, säger Desirée Andersson som bor mitt emot hyreshuset där någon sköt på lägenhetsdörren till en barnfamilj. Foto: Lena Liljeborg/SVT

Efter skjutningen i Norrköping: ”Man får vara på sin vakt nu”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter Öst pratade med flera boende på Nordantill i centrala Norrköping som säger att de är rädda efter skottlossningen och tidigare brott i området. Flera vill flytta och letar nu efter ny bostad.

Efter skjutningen mot lägenhetsdörren natten till torsdag var stämningen på Nordantill frustrerad bland flera av de boende i området.

– Man vet att det pågår mycket här omkring. Gå ut är väl inget man gör längre om man inte måste, säger en boende som vill vara anonym och fortsätter:

– Man får vara på sin vakt nu och observera människor mer än vanligt.

Nyligen gjordes också ett mycket stort narkotikabeslag i samma område. Tidigare under hösten rasade en storbrand i samma kvarter, den utmynnade i ett narkotikabeslag.

I klippet hör du några röster om läget i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.