Här är den nya uppdaterade loggan. Foto: LFC

Efter plagiatkritiken – här är LFC:s uppdaterade logga

Uppdaterad
Publicerad

Damallsvenska Linköpings FC bytte klubbmärke. Lejonhanen byttes ut mot en lejoninna – men loggan fick omedelbart kritik för att vara ett plagiat. Nu har LFC uppdaterat loggan.

Företaget som gjort logotypen, Norrköpingsbaserade Edit och Björnen skickade under torsdagsmorgonen ut ett pressmeddelande om den uppdaterade loggan.

– Lejonet i logotypen uppfattades för lik en illustration av ett lejon vi köpt från en bildbank. När en logotyp uppfattas för likt något befintligt och inte är unik för sitt varumärke, så har vi såklart gjort ett misstag i vår process. Vi förstår, och vi tar till oss kritiken. Och självklart rättar vi till det, skriver företaget i pressmeddelandet.

Även LFC har kommenterat den nya loggan på sin hemsida.

– En logotyp betyder mycket för många, det märktes tydligt förra veckan. Supportrar ska vilja bära vår logga med stolthet. Vi tog till oss av kritiken som framkom och byrån har ändrat och gjort lejonet mer anpassat och unikt för oss, säger Erik Nordqvist, klubbchef till klubbens sajt.

Var förra loggan ett plagiat? Se likheten i klippet nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
LFC:s nya logga anklagades för att vara ett plagiat. Foto: LFC

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.