Foto: SVT

Efter SM-guldet börjar arbetet

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings FC tog SM-guld igår, men frågan är om det går att behålla de duktigaste spelarna.

Golvet i omklädningsrummet är fortfarande kladdigt efter champagnen och på golvet står hinkar med blommor. Det märks att Linköpings FC firade igår. Efter vinst i Vittsjö och lite hjälp av Eskilstuna, som slog Rosengård, var SM-guldet klart.

Redan nu funderar klubbledningen på framtiden. Har man bra spelare är det lätt hänt att en europeisk storklubb tar fram plånboken och köper de duktigaste spelarna.

LFC kan inte erbjuda höga löner

Klubbens ordförande Christer Mårdh säger att ekonomiskt kan LFC inte sätta emot. Linköpingsklubben får försöka erbjuda något annat.

– Vi pratar om att de ska kunna bli ännu bättre fotbollsspelare, för att vi ger så otroligt bra förutsättningar för det. Vi har bra arena, bra tränare och bra lag, säger Mårdh till SVT Nyheter Öst.

Hittills har inte de spelmässiga framgångarna avspeglats i klubbens ekonomi. Efter guldet hoppas man på att det ska ändras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.