Sofie Lindén är utbildningsdirektör vid Norrköpings kommun. Foto: SVT

Efter stängningsbeslutet – alla elever har erbjudits plats

Publicerad

Under onsdagen kom beskedet att förvaltningsrätten inte beviljar föreningen Al-Noor Al-Islamias ansökan om inhibition i sitt överklagande. Skolinspektionens tidigare beslut om stängning ligger alltså fast. Norrköpings kommun meddelar nu att man löst platser till alla 103 elever.

– Vi går vidare på den plan vi hade för det här scenariot. Under onsdagseftermiddagen skickade vi ut mejl till vårdnanshavare på Kunskapsljusets skola om att beslutet om stängning ligger kvar, säger Sofie Lindén som är utbildningsdirektör vid Norrköpings kommun.

Sammanlagt berörs 103 elever av skolstängningen. Norrköpings kommun har lyckats lösa plats åt alla.

– Vi har lyckats lösa skolplaceringen för varje elev. Men utmaningen ligger i att vid terminsstart så snabbt som möjligt möta varje elev där man befinner sig kunskapsmässigt, att eleven hamnar i en bra kontext och att möta den oro som finns hos både elever och vårdnadshavare, säger Sofie Lindén.

”Så bra som möjligt”

Redan nu har kommunen arbetat med att ta emot dokumentation om eleverna och påbörjat mottagandet.

– Våra rektorer har förarbetet och de kontaktar varje vårdnadshavare. Det arbetet kommer att fortsätta efter jul och nyår. Mottagandet ska bli så bra som möjligt för varje elev.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT GRANSKAR KUNSKAPSLJUSET I NORRKÖPING

Mer i ämnet