Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Där och då skiter jag fullständigt i det” – se vad Anjo säger om uppgifterna han publicerat om familjebråket på sin Youtubekanal. Foto: SVT/Axel Brantemo

Efter virala familjebråket: Anjo svarar på kritiken om känsliga videorna

Publicerad

Kritikerna anklagar honom för att utnyttja personer och tjäna pengar på en familjetragedi. Andra kallar Pontus ”Anjo” Björlund för hjälte.

För en miljonpublik har han publicerat mycket känsliga uppgifter om några av Sveriges största influencers – något som Anjo försvarar med att han säger sig vilja berätta sanningen om bråket.

– Många kallar mig för Youtubes Janne Josefsson, säger han i studion i Norrköping.

Hur tänker Anjo när han väljer ut innehåll? Var går gränsen för vad som är rimligt? Hur kan han vara så säker på att det inte är oskyldiga personer han hänger ut? Starta klippet för att höra youtubern berätta.

Norrköpingsbon Pontus Björlund har kunnat leva på sin Youtubekanal Anjo sedan 2020 och nyligen nådde han 200 000 följare. Framförallt är det hans dokumentära videor, med en granskande ton som gjort honom populär.

Under de senaste månaderna har han publicerat flera videor om ett mycket infekterat familjebråk med några av Sveriges största influencers.

Som vän till familjen är han också personligt inblandad i konflikten.

Drev mot Anjo och inblandade efter videor på Youtube

Ett stort drev har skapats både mot honom själv och de andra inblandade – som även de gjort videor på innehållet.

Han har påstått mycket känsliga uppgifter och publicerat material som aldrig hade godkänts i ett traditionellt massmedium. Men det vet han om. För honom handlar allt om att ta reda på sanningen – oavsett konsekvenser.

SVT har varit i kontakt med de andra inblandade i bråket, de har valt att inte medverka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.